П-подібна кухня: приклади дизайну, всі секрети планування + 150 фото ідей та новинок

Підготовка

Під час планування п-подібної кухні враховуються параметри:

  • Площа та форма кухні;
  • Розташування вікон, дверей;
  • Місця проходження комунікацій;
  • Розміщення техніки.

Робочий стіл виготовляють із шириною від 0,7 м. Але щоб ящики зручно відкривалися, потрібно ще 30 см. Отже, від кожної із трьох стін робоча зона становитиме 1 м.

Між краями кухонного комплекту має бути дистанція не менше 0.9 м (бажано – 1.2 м). Це забезпечить необхідний комфорт та дозволить уникнути випадкових травм.




















Існує правило трикутника, де простір ділиться на три області:

  • Зона початкової обробки продуктів (сюди входять стільниця та мийка);
  • Місце для кулінарії (плита, духова шафа);
  • Зона зберігання інструментів та продуктів (шафи, полиці, холодильник).

Так забезпечується зручність у приготуванні їжі, вільний доступ до потрібних інгредієнтів та приладів.