Підготовка
Під час планування п-подібної кухні враховуються параметри:
- Площа та форма кухні;
- Розташування вікон, дверей;
- Місця проходження комунікацій;
- Розміщення техніки.
Робочий стіл виготовляють із шириною від 0,7 м. Але щоб ящики зручно відкривалися, потрібно ще 30 см. Отже, від кожної із трьох стін робоча зона становитиме 1 м.
Між краями кухонного комплекту має бути дистанція не менше 0.9 м (бажано – 1.2 м). Це забезпечить необхідний комфорт та дозволить уникнути випадкових травм.
Існує правило трикутника, де простір ділиться на три області:
- Зона початкової обробки продуктів (сюди входять стільниця та мийка);
- Місце для кулінарії (плита, духова шафа);
- Зона зберігання інструментів та продуктів (шафи, полиці, холодильник).
Так забезпечується зручність у приготуванні їжі, вільний доступ до потрібних інгредієнтів та приладів.