Планування кухні – докладна інструкція, як правильно розпланувати кухню різних розмірів (фото кращих ідей та рішень)
Планування кухні залежить від цілого ряду факторів: розмір та форма приміщення, розташування вікон, дверей та комунікацій, кількість людей, які проживають у квартирі.
Всі вони мають бути враховані до початку ремонту. Крім того, при плануванні кухні необхідно дотримуватися кількох правил:
- Правило робочого трикутника – раковина, холодильник та варильна поверхня на плані кухні повинні розташовуватися по вершинах трикутника та якомога ближче один до одного.
- Місце для раковини зазвичай визначено розташуванням труб та каналізації, а для газової або електричної плити – газового стояка або силової розетки відповідно.
- Незважаючи на «робочий трикутник», газові пальники не можна встановлювати безпосередньо поруч із раковиною та холодильником. Необхідний проміжок щонайменше 60 см.
- Холодильник рекомендується ставити в кут кухні, щоб не захаращувати простір і поверхню обробного столу. При цьому його повністю відкриті дверцята не повинні перегороджувати прохід.
- Велика габаритна техніка, яка не використовується при приготуванні їжі (наприклад, посудомийна та пральна машини), не повинна знаходитися в зоні робочого трикутника.
Розглянемо основні варіанти планування кухні.