Кухня 15 кв. м. – 150 фото варіантів дизайну. Секрети ідеального планування та зонування кухні

Кухня 15 кв. м. — дизайн-проекти, підбір кольору та стилю, фото, огляд красивих планувань, секрети правильного зонування

Простора кухня – мрія будь-якої господині. Якщо у вас у квартирі кухня 15 кв. м. – це широкий простір фантазії, як можна обставити простір.

Тут можна встановити і просторий гарнітур, і повноцінну обідню зону, і навіть поставити невеликий диван для відпочинку. Головне, грамотно зважити на планування і не перестаратися з обстановкою.

Зонуємо простір кухні 15 м2

Планування кухні 15 кв. м. обов’язково має включати зонування. Так, простір може бути поділений на три повноцінні зони:

  1. зона для приготування;
  2. зона для їди;
  3. вільний простір для пересування.



Незалежно від стилю кухонний простір для обідньої зони обставляється за допомогою обідньої групи, куди входить місткий стіл та стільці. Розмір столу повинен бути таким, щоб за ним комфортно містилися не лише члени сім’ї, а й гості при нагоді.

Така площа дозволяє навіть поставити на кухні-вітальні 15 кв. м. диван. Це буде гарною альтернативою для розташування гостей, а також одночасно і повноцінною зоною відпочинку.

Робоче місце буде включати безпосередньо сам гарнітур, а також все, що необхідно для готування: холодильник, решта побутової техніки, раковину, варильна поверхня, місце для оброблення продуктів і приготування їжі безпосередньо.

У робочій зоні раковина та робоча поверхня повинні бути поруч, щоб господині було зручніше займатися процесом приготування їжі. При встановленні та розміщенні верхніх шафок не варто забувати про безпеку та комфорт. Вони повинні бути розміщені на такій висоті, щоб зручно було діставати з них продукти та посуд. Але водночас не надто низько, щоб не вдарятися об них головою.

Обідня та робоча зони повинні бути в тісному зв’язку один з одним, але при цьому між ними має залишатися місце для вільного переміщення. Якщо кімната має прямокутний вигляд, то доцільніше розмістити зони лінійно, один навпроти одного, щоб простір було використано раціонально.