Як вибрати вафельницю: ТОП-10 рейтинг найкращих моделей 2024 року з каталогу

Як вибрати вафельницю – 10 важливих умов для успішної покупки.

Вафлі – дивовижна страва, улюблена багатьма ласуном у всіх куточках планети. Тонкі чи товсті, з кремом чи начинкою, шоколадні чи ванільні…всіх видів не порахувати!

Однак, купувати готові кондитерські вироби в магазинах чи кафе не завжди буває дешево та корисно. Тільки в тому випадку, якщо частування приготовлене своїми руками, залишається впевненість у якості продуктів та фінальному результаті.

Якщо млинці, наприклад, легко дбають на звичайній сковороді, то для випікання вафель потрібен спеціальний побутовий прилад. Громіздкі важкі вафельниці радянського періоду давно пішли у минуле, звільнивши місце сучасним пристроям.

Конструкція та принцип роботи

Щоб спекти вафлі відразу з двох сторін, прилад оснащується двома спекотними панелями, з’єднаними між собою спеціальними шарнірами. Коли вафельниця вмикається, її поверхня починає рівномірно нагріватися завдяки електронагрівальним елементам, розміщеним усередині корпусу.

Температура встановлюється на оптимальному рівні, необхідному для рівномірного прожарювання тесту.











Матеріали

Вафельниці прийнято виробляти з металу, найчастіше, як основа приладу виступає алюміній. Готову форму покривають шаром антипригарної речовини, що дає надійне покриття.

Своєрідна конструкція дозволяє випікати солодощі не лише із щільно закритою кришкою, а й із відкритою верхньою панеллю. Завдяки різноманітності електроприладів, вафлям надають форму трубочок або великих гофр.

  • Це класно! Більшість виробників побутових приладів, бажаючи зробити свою продукцію максимально комфортною для господарок, вигадують усілякі додаткові функції для вафельниць.
  • Насамперед, сучасні пристрої можуть самостійно регулювати температурний режим, контролювати час приготування та давати рівномірний нагрівання панелей.

Види вафельниць

Кожна господиня точно знає, які види вафель любить її родина. Щоб приготувати ласощі певного формату, потрібно заздалегідь визначитись із різновидом побутового приладу.

Кулінарна культура різних країн має свої класичні рецепти калорійної випічки, досить просто вибрати найцікавіший.

  1. Американські кондитери пропонують скручувати вафлі в тонкі трубочки або ріжки з невеликою глибиною.Невелика товщина дозволяє тесту дуже швидко пропікатися, залишаючись хрустким. Отримані трубочки або конуси легко заповнити солодкою фруктовою або кремовою начинкою, джемом або вареним згущеним молоком. Дві половини вафельниці виступають своєрідним пресом, що робить основу максимально тонкою;
  2. Бельгійські вафлі відрізняються повітряною текстурою та досить об’ємною товщиною. Верхня частина ласощі має привабливу скоринку, тоді як усередині ароматне тісто залишається м’яким та ніжним. Форма готових частування відповідатиме лоточкам приладу та їх глибині. Нерідко зустрічаються сучасні прилади з поглибленнями у вигляді сердець, кружечків, квіткових пелюсток та інших цікавих конфігурацій;
  3. Багатофункціональні пристрої призначені не тільки для випікання вафель, але і для приготування бутербродів, сендвічів та інших смаколиків. Такий прилад дозволяє заощаджувати на придбанні кількох грилів, печей та сковорідок. На жаль, безліч функцій і часте використання є причиною передчасних поломок, тоді як однопрофільна вафельниця служить набагато довше.

До того ж, вартість такого технічного дива помітно перевищує ціну на аналоги для створення одних лише вафель.












Критерії вибору

Будь-який побутовий прилад, і вафельниця не є винятком, має низку особливостей, які важливо враховувати перед фінальною покупкою. Інакше результат може розчарувати, а гроші виявляться витраченими дарма.

На що важливо звернути увагу, придивляючись до вафельниць?

  1. Потужність – серйозний показник, що вказує на ступінь та силу нагрівання обох панелей. Як правило, нагрівачі робляться середньої потужності приблизно в діапазоні від 600 до 750 Вт. В принципі, щоб побалувати смаколиками всю сім’ю, такого показника цілком достатньо. Якщо є необхідність професійного приготування великої кількості страв, варто звернути увагу на потужніші варіанти з показником вище 1400 Вт;
  2. Кількість порцій, які можна приготувати за один раз, визначається розміром вафельниці. Найчастіше для американських вафель передбачено одне положення для одночасного випікання 1 виробу.Що стосується віденських солодощів, тут все залежить від задуму виробника. Професійні прилади можуть виготовляти відразу кілька порцій, тоді як компактний формат домашнього пристрою має на увазі максимум 2 порції з 4 вафель;
  3. Габарити – ключова характеристика для тих господарок, на кухні яких зовсім небагато місця. Невеликий агрегат вдало впишеться в обмежені умови, не займе багато місця і не принесе незручностей. Здорово, якщо функціонал пристрою включає спеціальне відділення для зберігання електричного шнура. Власникам шикарних квадратних метрів, які не уявляють життя без вафель, підійде більш габаритна модель. Одночасно на такій громадині допустимо пекти кілька порцій, радуючи домочадців солодкими стравами регулярно;
  4. Матеріал корпусу буває двох видів: пластиковим та металевим. Незалежно від вибору, вафельниця нічим не поступається аналогу за вагою чи потужністю. Хоча пластик незрівнянно дешевший за метал, тоді як металеві вафельниці більш міцні та довговічні;
  5. Якість антипригарного покриття – серйозний показник. Чим краще матеріал внутрішньої поверхні приладу, тим менше потрібно додавати олії при випіканні, отже, вафлі виходять кориснішими та смачнішими. Перед покупкою потрібно уважно оглянути тефлонове покриття на предмет можливих тріщин і пошкоджень, також потребує рівномірності напилення.

Бажання готувати вафлі на власній кухні є зрозумілим та правильним, благо, сучасні виробники побутових приладів створюють фантастично зручні пристрої.











Розібратися у використанні вафельниць зовсім не складно, достатньо прочитати інструкцію. Перед покупкою найкраще ознайомитися з відгуками про різні фірми, продумати тип готової продукції.

Якщо не потрібно пекти вафлі на промисловому рівні, підійде компактний агрегат з невеликим розміром та кількістю порцій. Зробити випічку менш калорійною та більш апетитною допоможе якісне антипригарне покриття, що дозволяє щонайменше використовувати масло.

Фото кращих моделей вафельниці