Як вибрати тостер: ТОП-10 рейтинг найкращих моделей 2024 року, інструкція з відгуками та цінами

Як вибрати тостер для дому: критерії правильного вибору, опис усіх характеристик (рейтинг 2024 року)

Невеликий прилад для смаження хліба називається тостером. Часто такий прилад можна побачити у друзів та сусідів. Але це й так усім відомо, а ось як його вибирати вже складніше питання.

У всьому світі люди користуються цими приладами. Вони досить прості у використанні і досить рідко стають непридатними. Тому перше, що необхідно пам’ятати при виборі тостера, це те, що він проживе досить довго.

На що ще варто звернути свою увагу при виборі електроприладу? З цим нам і належить розібратися.

Механізм роботи

У всіх приладів механізм роботи приблизно однаковий у наявності камери класичного розміру під тостовий хліб.

  • Усередині даних камер знаходиться елемент нагрівання та затискачі для дотримання тосту.
  • Важіль, що опускає тости, ручка інтенсивності нагріву та виставлення часу знаходяться зовні.
  • Внизу розташовані пружинки, що піднімають тости вгору після завершення роботи.

Під основною камерою знаходиться невеликий піддон під крихти, а в деяких моделях передбачають можливість поставити зверху ґрати для розігріву бутерброд та різноманітної випічки.

Нагрівальний елемент

Моделі минулого найчастіше використовували металеві нагрівальні елементи, нові моделі вдаються до використання ніхромових ниток, керамічних або кварцових нагрівачів.

  • Користувач може навіть не розрізняти різні види підігріву.
  • Отже єдиним правильним у цьому випадку буде порадити не брати прилад з нагрівальним теном.

Хоча в наш час знайти такий прилад не так вже й просто, нові моделі вже перестали вдаватися до таких нагрівачів.






Кількість тостів

Кількість тостів у різних моделей може відрізнятися, тут варто розуміти для сім’ї з якою кількістю людей купується електроприлад.

На маленьку сім’ю з однієї людини розрахований прилад з однією камерою під тост, з двома для двох, а для трьох-чотирьох, також такі прилади підходять для маленьких офісів, вони рідко мають дві незалежні один від одного камери.

Це може бути корисним для сім’ї з непорозуміння з приводу того, як сильно повинен бути прожарений тост.

Хліб необхідно просмажувати правильно

Основним під час вибору електроприладу параметром є саме цей пункт, тому що в інших особливої ​​різниці між різними видами не так багато. Насамперед варто сказати, що хороший тостер повинен правильно підсмажувати хліб.

Адже саме це основне завдання даного виду електроприладів. Зразковий тостер повинен однаково добре справлятися як з мінімальним прожарюванням хліба, так і не спалити його на найвищому режимі.

  • Більшість моделей тостерів не мають доступу до регулювання ступеня підсмажування.
  • Ця характеристика зводиться до того, щоб вибирати час знаходження тостів у камері у фазі роботи апарата.
  • Не варто лякатися побачивши, що після мінімального часу тост виглядає сирим, а на максимальному ніби згорів.
  • Різний хліб вимагає різного часу прожарювання. Наявність у апарату безлічі режимів дозволяє швидко підібрати найбільш підходящий саме вам.

Краще мати на кухні тостер у якого буде кілька зайвих режимів, ніж якщо ви перестанете використовувати його зовсім через незадовільну, саме для вас, якість тостів. Найпривабливішими з цієї точки зору є прилади, які мають від шести і більше режимів.






При виборі тостера наявність або відсутність у нього допоміжних функцій, що спрощують і покращують життя, має не маловажне значення. Слід звернути увагу на наявність можливості центрування та рівномірності прогріву тостів.

Найбільшою мірою привабливі на вигляд моделі, часто виявляються недостатньо результативними. І користувач не залишається задоволеним якістю тостових шматочків. Але дізнатися про це просто покрутивши апарат в руках не можна, тому варто заздалегідь ознайомитися з цікавими моделями в гостях у друзів або в інтернет-магазині.

Особливості електроприладів

Судячи з усього вищезгаданого може скластися враження, що вибір тостеру дуже складний процес і навіть знання всіх особливостей не дає гарантій правильного вибору та зручності використання такого електроприладу в домашніх умовах.

Але все не так погано як здавалося б, уважний огляд все ж таки дає результат, вивчення особливостей кожної моделі дозволить викреслити найменш підходящі і залишиться мала кількість підходящих, серед яких буде легко вибрати тостер саме для вас.

Не рекомендується розглядати моделі без кнопки, що скасовує виконання процесу та центрування тостів.

Так само варто добре придивитися до матеріалу обшивки приладу. Тостер під час роботи дуже сильно розігрівається і в ситуації якщо елементи нагріву будуть недалеко від корпусу, можна легко обпектися, що не є вітальним з будь-якої точки зору.

Ще одним не менш важливим фактором вибору пристрою є простота в очищенні. Металева оболонка виглядає ефектно, але так само на ній залишаються відбитки пальців та різні бризки, які згодом можуть прикипіти та ускладнити процес збирання.






Незвичайні тостери

Варто також згадати про існування незвичайних тостерів, для тих, кому здається недостатнім функціонал стандартних електроприладів.

Першими у цьому списку є горизонтальні тостери, вони виглядають як міні-піч для закусок та бутербродів. Ці прилади не мають великого попиту в основному за рахунок досить великих розмірів.

У готелях користуються популярністю тостери з постійною подачею хліба, вони зручні у випадку, коли потрібно нагодувати багато людей за малу кількість часу.

Існують також і тостери, які здатні залишати на тостах нескладні картинки.Такий варіант може зацікавити людей у ​​сім’ї яких є діти.

Такий хліб безсумнівно здатний підняти настрій і не лише малюкам, загалом таке доповнення не є основним і необхідним. Це просто заради розваги.

Фото тостерів