Як вибрати кухонний комбайн: огляд якісних варіантів для дому (рейтинг виробників)

Як вибрати кухонний комбайн: проста інструкція з порадами, яка модель краща.

Сучасні господині вже не уявляють свого життя без усіляких побутових приладів, що відчутно полегшують процес приготування їжі. Механічні м’ясорубки та ручні міксери залишились у далекому минулому, звільняючи місце універсальним приладом.

Що й казати, сьогодні винайдено величезну кількість прекрасних помічників на кухні, але на окрему увагу заслуговують багатофункціональні варіанти. Комбайн є незамінним агрегатом, адже за його допомогою можна виконати чимало складних кулінарних маніпуляцій.

Однак, від усього різноманіття моделей та фірм голова йде кругом, і зупинитися на чомусь конкретному буває досить важко.

Конструкція

Широкий вибір комбайнів обумовлений бажанням виробників з’єднати в одному пристрої понад 10 корисних функцій, покликаних стати у нагоді у повсякденному побуті.

Залежно від категорії, розглянуті агрегати поділяються на два класи: тістоміси та мультирізки.

Для кожної з зазначених груп характерні відмінні риси та неповторні особливості.

  • Мультирізки мають досить просту конфігурацію, що складається з моторного блоку та чаші.Всередині прозорої пластикової ємності кріпляться терки або спеціальні ножі для шаткування. Даний вид комбайнів ідеально підходить для кулінарів, що працюють із продуктами, що мають невелику щільність. Наприклад, рідини, фрукти чи овочі. Комплектація може включати додаткові насадки та аксесуари, що поміщаються безпосередньо в чашу або ставляться замість неї. Якщо агрегат оснащений відразу двома приводами, можна одночасно встановлювати блендер;
  • Тістоміси – чудовий варіант для кухарів, що працюють з особливо щільними продуктами, зокрема м’ясом або тестом. Для найбільшої міцності чаша такого комбайна виготовляється не із пластику, а з металу. Зберігання додаткових насадок виробники пропонують здійснювати у спеціальних чохлах або окремих контейнерах. Метал, з якого робиться чаша, є нержавіючою сталлю, що гарантує високу міцність та харчову безпеку. Допустимо охолоджувати та нагрівати металеві ємності, але їх заборонено поміщати у мікрохвильову піч. М’ясні продукти у такому потужному комбайні переробляти гранично легко та приємно. З метою зменшення габаритів виробу, а також збільшення компактності, комбайни можуть випускати і зовсім без чаші.









Обсяг чаші

Всі комбайни, оснащені чашею, різняться залежно від обсягів.Щоб визначити, яка ємність підходить найкраще, потрібно орієнтуватися на умови та вимоги майбутньої експлуатації.

  • Менше 1 літра – посуд з мінімальною глибиною, здатний за один раз вмістити одну порцію рідкого продукту або пару порцій твердої сировини. Такий варіант ідеально підходить для створення дитячого харчування або невеликого прийому їжі в сім’ї, що складається максимум із двох осіб;
  • Від 1 до 4 літрів – універсальний об’єм, що гармонійно працює для приготування страв на сім’ю середньої чисельності. Добре справляється зі щоденною експлуатацією, легко миється, не займає багато місця;
  • Понад 4 літри – ємність, незамінна для багатодітних батьків! За раз у ній можна замісити великий обсяг продуктів, підготувати тісто для цілої гори млинців або перемолоти відчутну масу фаршу. Звичайно, місця займає більше, ніж компактніші побратими, але гарантує потужний результат.

Корисні функції

Не тільки комбайни, що працюють у полі, а й кухонні «роботяги», здатні виконувати кілька функцій. Можна сказати, що ці чудові прилади вміють абсолютно все, що потрібно для швидкого та простого приготування в сучасній сім’ї.

Щоб користуватися агрегатом було максимально зручно, його доповнюють усілякими штучками.

  • Насадка, що дозволяє замішувати тісто будь-якого виду: бісквітне, пісочне, листкове, дріжджове та інше;
  • Крюк, що спрощує процес створення особливо важкого тесту із щільною текстурою. По ходу замішування можна вводити додаткові інгредієнти, що не потребують подрібнення: шоколадні шматочки, сухофрукти, горіхи, родзинки. За допомогою гака з’єднують м’ясний фарш із хлібом, цибулею та рисом, додають спеції;
  • Вінчик полегшує збивання вершків, перетворює омлет на невагому піну або доводить яєчні білки до міцних піків. З його допомогою готують повітряне тісто, зокрема, яке застосовується при випіканні бісквітів;

  • Блендер дозволяє забути про те, щоб кришити продукти звичайним ножем. Найгостріші леза справляються з шатківницею всього поспіль за лічені секунди, допомагаючи створювати навіть чудові дитячі пюре. Насадка є незамінною для приготування домашнього майонезу, подрібнення зелені, шоколаду або горіхів. Сирна паста виходить ніжною, а часник перетворюється на дрібну крихту. Не витримує тиску міцний лід, а заморожені ягоди трансформуються в апетитну масу.Блендер легко змішує коктейлі, смузі та соуси із заправками;
  • Терки у форматі дисків наділені різноманітними різальними поверхнями, придатними для нарізки скибочками, соломкою, натирання, шаткування, обдирання та інших ріжучих маніпуляцій. Овочі та фрукти легко перетворюються на акуратні шматочки, а страви корейської кухні виходять не гіршими, ніж у ресторані;
  • Прес для цитрусових і соковитискач спростять роботу з фруктами, допоможуть вичавити сік з улюблених продуктів, і не витрачати на складні маніпуляції безперервно дні;
  • М’ясорубка незамінна для перетворення цілікового м’яса на фарш. Для зручності пристрій доповнюється різними решітками та формувальними дисками з різними отворами. При необхідності можна самостійно приготувати найніжніший паштет, начинку для мант або пельменів;
  • Цівка – пристрій для фарширування та набивання ковбас – спрощує створення сарделок, сосисок та інших делікатесів у домашніх умовах. Безліч національних страв з таким пристосуванням готується в рази швидше та простіше.









Безумовно, перераховувати функції та додаткові насадки для комбайнів можна нескінченно, але важливо розуміти: чим більше «уміє» прилад, тим вища його вартість.

Нерозумно очікувати від самої бюджетної моделі регулювання перенапруги або вбудованої ваги.

Однак, за гідну ціну реально отримати на кухню технічне диво, здатне приготувати будь-яку страву від попереднього етапу до подачі на стіл.

Виробники вже намагаються поєднувати комбайни з хлібопічками та мультиварками, щоб один агрегат міг шаткувати, замішувати та доводити до готовності.


Фото кухонних комбайнів