Як вибрати млинницю: ТОП-10 найкращих млинців 2024 року!

Як вибрати млинець: критерії вибору, види, фото, характеристики. Рейтинг найкращих моделей 2024 року!

На світі, мабуть, немає жодної людини, яка хоча б одного разу в житті не скуштувала млинців. Уподобання можуть бути різними. Хтось більше любить солодкі млинці, комусь, навпаки, значно більше подобаються млинці з м’ясною чи картопляною начинкою. Зрештою, скільки людей, стільки та смаків. Однак немає таких, хто взагалі ніколи не куштував млинців.

Зате чимало таких, хто банально не знає, як ці ласощі готуються. Як підготувати тісто, що краще використовувати: молоко або звичайну воду, яку сковороду краще застосовувати під час смалення млинців. Причому людський прогрес давно вже відійшов від звичних сковорідок для млинців із низькими краями.

Загальні відомості про млинці

Наразі значно більшою популярністю користуються млинці. За своїм зовнішнім виглядом один із основних видів дуже схожий на звичайну електричну плитку. У ньому присутні відразу кілька поглиблень (або одне велике заглиблення) куди заливається тісто для оладок або млинців.

Поверхня пристрою нагрівається, завдяки чому на ній смажаться млинці. Іншим різновидом тієї ж млинці є пристрій, у якому немає жодних заглиблень. Воно є круглим за формою і має спеціальну ємність, в яку наливається готове тісто.

Пристрій занурюється в цю ємність, завдяки чому на поверхню наклеюється шар тіста. Після готовності однієї сторони тісто просто вручну перекладається на іншу сторону.

Обладнання сучасної млинці

Зазвичай вона оснащена таймером, який надійно відстежує ступінь готовності оладок або млинців і своєчасно подає відповідний сигнал про необхідність перевернути наполовину готовий виріб на інший бік.

Крім таймера в спеціальне оснащення сучасної млинці буде входити покажчик ступеня нагрівання пристосування, можливість регулювання температури і, найчастіше, спеціальне антипригарне покриття.





З таким покриттям насамперед обов’язкова процедура змащування сковороди олією потерла свою актуальність. Крім того, його наявність захищає майбутні млинці від прилипання до поверхні.

На що слід звертати увагу при виборі млинці.

Здійснюючи вибір пристрою, здатного повною мірою відповідати запитам, людині слід враховувати наявність у млинці наступних обов’язкових параметрів:

  • Розмір сім’ї – якщо сім’я складається з 3 осіб максимум, цілком достатньо буде млинці з 4 відділеннями для смаження млинців або оладок.
  • Потужність електроприладу – вона повинна обмежуватися 1200 Вт, інакше простий процес приготування млинців перетвориться на суттєву витрату електроенергії.
  • Комплектація млинці – бажано, щоб вона оснащувалась деякими додатковими дрібницями: лопаткою для перевертання, ополоником для наливання тіста, змінними панелями, що роблять можливим приготування млинців та оладок різного діаметру;
  • Наявність якісного власника – зазвичай під таким власником мається на увазі звичайна ручка, зроблена їх стійкого до високих температур пластику.
  • Знімний електрошнур – якщо він знімається, коли млинець не підключений до розетки, це значно здатне спростити процес зберігання.

Види млинців

Стисло вже згадувалося 2 з 3 основних її видів. Тепер необхідно зупинитися на них дещо докладніше. Отже, зустрічаються такі види млинців:






Настільна

Розташовується безпосередньо на кухонному столі. Саме її верхня частина є поверхнею для смаження. Відповідно, може бути з одним поглибленням – для одного млинця і відразу з декількома заглибленнями – для кількох менших по діаметру млинців або оладок.

  • Сприймається найпрактичнішим варіантом для використання в домашніх умовах. Основною перевагою такого типу є універсальність застосування.
  • Можна використовувати пристосування не тільки для смалення млинців або оладок, спеціальні вставки, призначені для поверхні смаження роблять можливим процес смаження котлет, сирників і чого завгодно, головне, щоб кулінарні здібності дозволяли.
  • Але є і очевидний мінус такого вигляду. Це її розміри, тобто. громіздкість. Така млинець здатна одночасно підсмажити до 6 млинців, однак придумати місце на невеликій кухні для її розташування, представляється важливим і часом нездійсненним завданням.

Іноді виникають деякі складнощі при використанні такого пристрою, якщо він не оснащений спеціальними бортами. Тобто. кухар у процесі підготовки здатний всю кухню заляпати тестом.

Зазвичай такий вид використовується в організаціях громадського харчування. Відрізняються вони лише своїми розмірами та потужністю.


Настільна кришка

Завдяки наявності кришки, що закриває млинець цілком, знімається питання можливості наслідкувати в кухні. Крім того, подібний пристрій має дещо менш високу потужність, адже наявність кришки передбачає створення необхідної температури без підвищення температури процесу смаження.

Зрозуміло, що головним плюсом вважається відсутність потреби перевертати млинець, т.к. він одночасно підсмажується з двох сторін.

Занурювальна

Про неї коротко вже згадувалося. Така млинець у буквальному сенсі мачиться в ємність, наповнену рідким тестом, через кілька секунд дістається звідти і далі слід трохи почекати, поки одна сторона засмажиться, щоб перевернути майбутній млинець на інший бік.






Подібний пристрій може приготувати дуже тонкі млинці, але ось посмажити на ньому ще що-небудь неможливо.


Функції млинці

Будь-яка млинець є за конструкцією та можливостями пристроєм. Її зручне застосування забезпечується наявністю додаткових функцій:

  • Регулювання температури – дає можливість настроїти роботу пристрою для зручнішого застосування.
  • Регулювання часу або просто таймер – здатний вимикати пристрій через певний проміжок часу, захищаючи його, у тому числі, він перегріву.
  • Покажчик ступеня нагріву – був кілька років тому вперше застосований на сковородах виробництва Tefal, вбудований в млинець він показує, що пристрій готовий до використання.

Головне питання при виборі

У будь-якому випадку, для вибору найбільш підходящої млинці слід відповісти на значуще питання: який з її типів найкраще вибрати.

  • Для любителів тонких млинців, які не планують робити їх з начинкою, найбільше підійде варіант занурювальної млинці;
  • Великій сім’ї найбільше підійде варіант настільної млинці з кількома осередками – для швидкого підсмажування великої кількості млинців;

Тим, хто завжди чимось зайнятий, і їм банально ніколи приділити час приготуванню цих ласощів, найбільше підійде варіант настільної млинці з кришкою – одночасне прожарювання з двох сторін здатне суттєво заощадити час.

Фото кращих моделей млинців