Як вибрати м’ясорубку – огляд кращих і недорогих моделей електричних м’ясорубок для дому 2024 року
Сучасні електричні побутові прилади значно полегшують і економлять час будь-якої жінки.
Більшість агрегатів припадає на кухню, починаючи зі звичайних міксерів і закінчуючи професійними кухонними комбайнами, посудомийними машинами та електрична м’ясорубка, лише невелика частина.
Однак вона є незамінним помічником для переробки великої кількості м’яса і не лише. Запорука успіху та економії часу – раціональний вибір.
Види та пристрій електром’ясорубок
Сучасні електричні м’ясорубки відрізняються потужністю, продуктивністю, матеріалом, з якого вони виготовляються своїм функціоналом.
Незважаючи на такий підрозділ, влаштовані всі вони, приблизно однаково.
Пристрій та принцип роботи
Працює агрегат практично ідентично ручним аналогам. Різниця в тому, що подача продуктів з подальшим подрібненням здійснюється за рахунок електричного двигуна. Саме ця частина приладу виконує всю ручну роботу.
До основних компонентів пристрою належать:
- Корпус (оболонка);
- Стержень із гвинтовою поверхнею;
- Гайка – ніж;
- Грати перфоровані.
У комплектацію деяких моделей входять втулки, які служать для запобігання поломці основних деталей при попаданні в м’ясорубку твердих предметів.
Це стандартний набір елементів. Але багато виробників пішли далі і пропонують покупцеві відразу кілька варіантів насадок, що значно розширює функціонал агрегату.
Продукти, готові до переробки, укладаються на спеціальний лоток і направляються безпосередньо в саму насадку за допомогою спеціального штовхача. Фіксація насадок проводиться за допомогою механізму, що повертається або шляхом защіпки.
Існує ще один метод кріплення – притискний гвинт. Незручність цього способу в тому, що при кожній експлуатації гвинт доведеться прикручувати, а потім розкручувати.