Ламінат для кухні: плюси та мінуси розміщення ламінату на кухні + поради щодо вибору
Кожна господиня знає, наскільки швидко брудниться кухонна підлога, на яку мимоволі потрапляють шматочки їжі та продуктів. Якщо в будинку є діти, то необхідність проводити вологе прибирання після їжі виникає набагато частіше.
Безумовно, на певному етапі постає питання вибору матеріалів для обробки кухні. Оскільки вибрати потрібне щось міцне, не бояться вологи і красиве, раціонально звернути увагу на ламінат.
Склад, пристрій, особливості
Оригінальні дошки, що складаються з деревної стружки, що пройшла процес пресування, давно завоювали цілу армію шанувальників. Дизайнери люблять ламінат за привабливий зовнішній вигляд, а покупці – за доступну вартість та відмінні характеристики.
Що ж таке популярне покриття?
- Титульний шар представлений міцною плівкою, стійкою до зношування, що виконує подвійну функцію: декоративну та захисну. Синтетична смола або інший термореактивний полімер дозволяє досягти тієї самої «ламінації», що зберігає властивості предмета;
- Декоративний шар створений дуже щільним папером з нанесеним зверху деревним візерунком, що робить дошки такими, як натуральні аналоги;
- Третій рівень має підвищену щільність, забезпечену плитою ДВП.Дерев’яні волокна у разі проходять обробку високими температурами і синтетичними сполучними речовинами. Водостійкий ламінат для кухні, що обіцяє відсутність проблем із високою вологістю, виробляється із заміною ДВП на універсальний пластик;