Лопатки для кухні: найкращі моделі з дерева, силікону та нержавіючої сталі (огляд всіх варіантів)

Лопатки для кухні – яка для сковороди краща? Огляд новинок з гарним дизайном із силікону, дерева, нержавіючої сталі (120 фото)

Кухонні лопатки – надзвичайно корисні пристрої, які можна використовувати для приготування страв та десертів.

Кухонна лопатка – застосування

Основне призначення цієї кухонної приналежності – перевертати їжу під час приготування на сковороді. Це не стосується силіконових лопаток, які використовуються для інших цілей. Це потрібно враховувати перед тим, як купити силіконову лопатку для кухні.

Найчастіше звичайні (металеві, дерев’яні) кухонні лопатки використовують у таких випадках:

  • Для омлетів – кухонна лопатка відмінно підійде не тільки для приготування млинців, але й для омлетів. Її тонкий край дозволяє підняти ніжний та пухнастий омлет та безпечно перевернути його або перекласти зі сковороди на тарілки.
  • Для оладок та смажених млинців – смажені млинці та оладки (пшоняні, картопляні) теж потрібно перевертати та акуратно знімати зі сковороди. У цьому випадку також знадобиться лопатка.
  • Для відбивних – смаження відбивних та великих шматків м’яса також означає, що згодом доведеться перевертати їх. Використовувати вилку для цього незручно: м’ясо насаджується, з нього розбризкуються соки та жир, тому краще підчепити м’ясо спеціальним пристосуванням.
  • Лопатка для млинців також чудово підходить для приготування випічки, коли потрібно виймати печиво або булочки з листа.
  • Видалення смажених овочів та м’яса з листа або форми для запікання – це ще один з багатьох способів використання лопатки.