Прес для часнику – який купити? огляд виробників та моделей для тиску часнику

Прес для часнику – фото огляд останніх новинок + поради який краще купити

Сімейний побут накладає свої відбитки, людина кидається між роботою та домашніми справами, що займають величезну кількість часу. Особливо, якщо стосується справа приготування.

Але час не стоїть на місці. Змінюються покоління, а з ними звички щодо ведення сімейного господарства із застосуванням різних кухонних пристроїв.

Часниковилка

Прес для часнику – це один із видів кухонного начиння. Як прилад працює? Натисканням руки на механізм через товсту сітку з дрібними отворами проходить часник. Стандартний прилад складається з деталі, що створює рух усередині самого приладу з дном із сітки.






Особливість часнодавилки полягає у зручності переробки часникових зубчиків, які не обов’язково очищати від верхнього лушпиння, достатньо обполоснути овоч під струменем води. Усі відходи залишаться у механізмі.

Думка про прилад

Справжні гурмани стверджують – тиск часник не порівняти за ароматом і віддачею смаку з нарізаним або протертим овочом. Прес для часнику головний помічник господині. Навіть кулінар-початківець помічав, відмінність смакових якостей давленого і рубаного продукту.

  • Перший варіант дає ніжний смак та невелику гостроту страві.
  • Другий – підходить любителям гостріших страв.

Думки про те, купити прес для часнику або відмовитися від покупки на користь блендера, розходяться у професійних кухарів. Відомий кухар Ентоні Бурден стверджує, що часникові пристрої є <>.

Видання не залишилися осторонь і внесли свій внесок в обговорення цього питання. Журнал Cooks ILLustrated пише: <>.

Вибираємо часнодавилку

Як правило, покупець обирає прес для часнику за відгуками. Але як кажуть: <>. Часник може бути абсолютно будь-якого виробника з ціновою категорією від економа до преміум. Але це ніяк не вплине на зручність користування приладом. Поради при виборі часнику:

  1. Матеріал виготовлення предмета або його складових частин повинен містити нержавіючий метал;
  2. Переглянути матеріал виготовлення контейнера пристосування (екологічно безпечний сплав);
  3. Перевірити на відсутність простору між краями плити та стінками ємності (для преса з важелем);
  4. Помістити пристрій у долоню. Якщо немає дискомфорту, це означає правильний прилад;
  5. Перевірити прилад на наявність виступів (їх бути не повинно).






Характеристика часник|

Всі пам’ятають знамениту чеснокодавилку з Радянського минулого, а в деяких вона ще живе на кухні та має попит. З алюмінію з простим важелем, у вигляді ручки та сітчастою решіткою.

Пригадується холодець із часником, часник (з сирків та часнику з майонезом) та багато інших страв того часу з додаванням даної спеції.

Найкращі преси для часнику, на думку експертів, мають виглядати так:

  • Прилад із важелем. Механізм запускає пристрій у дію. У ємність кладуть овоч і натискають плитою. Під кінець виходить маса з невеликими крупинками. Лушпиння часнику залишається всередині кухонного начиння. Прес для часнику такого типу випускає фірма Tescoma;
  • Прилад із силіконовими та гумовими ручками. Зіллється з будь-яким інтер’єром кухонного приміщення, завдяки різним кольорам пристосування. Виробляє прес для часнику фірма ІКЕА;
  • Многофункціональна часникодавка з нарізанням спеції на дрібні частини. Прилад із великими об’ємними ручками. Пропонують до покупки зі скляним контейнером, що використовується як у роботі з перетирання часнику, так і службовець окремим посудом для господарських потреб. Належить німецькому виробництву AdHoc;
  • Круглий прес у формі циліндра. Складається зі штампуючої деталі, ємності з металевою сіткою та пластикової колби. Підійде для любителів маленьких шматочків часнику. Плюс – є сховище під неочищений часник. Виробник AdHoc (Німеччина);
  • Прилад у формі пелюстки представлений пластиною з дрібними отворами посередині. Спецію кладуть на тарілку або кухонну дошку та натискають на неї приладом. Плюс – компактність преса та легкість у догляді. Виробник Leifheit (Німеччина);
  • Пристосування з пластику представлено механізмом з кришкою, що рухається вперед і назад. Плюс – нарізка кількох зубчиків овочів та простий догляд. Випускає фірма lbili.

Популярні часнодавці

Технології 21 століття не стоять на місці. Змінюється побутова техніка, а разом із нею і прилади кухонного начиння. Часнодавила невеликий предмет, але такий затребуваний при приготуванні різних страв.

За відгуками споживачів складено рейтинг пресів для часнику:

  • Прилад Mocco&Latte RD-610 Ronnell виготовлений із застосуванням нержавіючого металу та гуми. Плюс – у миття у посудомийці.Вважається найпопулярнішим кухонним начинням серед аналогів з ціновою категорією від 420 до 1088 руб.;
  • Пристосування President 638633 Tescoma виготовлено зі складно легованої сталі та пластику. Призначення – для часникових головок. Прилад Преміум класу з ціною від 1700 до 2350 руб.;
  • Чесничниця Semplice Malloni із цинкового сплаву. Ідеально переробляє часник, з висотою – 5,3 см. Середня ціна – 450 руб.;
  • Чесничниця Прем’єра М35-12 Мультидом із нержавіючого матеріалу. Недорогий варіант за 300 руб.;
  • Прилад Fresh AGF150 Attribute з висотою 4,4 см. Виготовлений з нержавіючої сталі із застосуванням пластику та нейлону. Плюс – оригінальний дизайн, пристосований для миття у посудомийці. Середня ціна 300 руб.;
  • Модель Sirena 721212 Nadoba зроблена із цинкового сплаву. Зручна та функціональна з доступною вартістю 600 руб.;
  • Пристосування для переробки овочів Viva Chrome ATV315 Attribute з нержавіючої сталі та пластику. Прилад стандартного дизайну за невеликою ціною (402-431 руб.).

Кухонні прилади міцно увійшли до нашого життя. Без них не обійтися сучасній людині.






Важко уявити приготування їжі без столових атрибутів. А щоб прилади служили довгі роки, потрібно їх правильно вибирати. Шпаргалка вище допоможе визначитись із покупкою преса для часнику.

Фото кращих моделей преса для часнику