Як вибрати терка для овочів? Огляд кращих моделей, механізмів (ручних, електричних), комплектації з фотографіями

Терка для овочів: рейтинг кращих механічних ручних та електричних терок овочів + фото з характеристиками

Терка для овочів є незамінним предметом на будь-якій кухні. Вона застосовується для шинкування сирих та варених продуктів.

Терки ще називають овочерізками. Вони бувають електричні та механічні (їх ще називають ручними).

Також на тертці можна встановити різні насадки. Різноманітність цього кухонного інструменту вражає. Яку ж купити терку для овочів?

Види овочерізок

Всі терки поділяються на 2 великі типи: механічні та електричні. Щоб зробити перший крок у виборі, слід визначитися з типом, який буде найпрактичнішим у конкретному господарстві.














Електричні терки-мультирізки

Електрична терка для овочів чудово справляється з подрібненням продуктів.При використанні цього інструменту не доведеться нарізувати овочі тривалий час.

В основі подібної овочерізки лежить той самий принцип, що й у комбайнах. Щоб використовувати прилад, його потрібно щоразу збирати та розбирати.

Хоча пропозицій про мультирізки на ринку безліч, серед них можна виділити основні можливості:

  • Шинківка;
  • Подрібнення;
  • Натирання;
  • Можливість нарізання продуктів різними формами (соломкою, кубиками, слайсами тощо).