Як точити ножі: інструкція із заточування ножів (технологія, секрети, пристосування)

Як точити ножі: як правильно точити та чим? Огляд кращих способів та пристроїв (інструкція для новачків)

Розглядаючи питання, як правильно точити ножі, слід розуміти, що ножі поділяються на велику кількість різновидів, вони відрізняються не тільки своїм призначенням і типом використовуваних матеріалів, але й підходом до гостріння.

Так, наприклад, наточити кухонний ніж значно легше, ніж мисливський, просто тому, що в них використовуються абсолютно різні метали, один з яких м’якший, відповідно легше піддається редагуванню. Існує велика кількість способів, як наточити ніж так, щоб він міг вільно розрізати аркуш паперу, поставлений на ребро.

Таке заточення особливо цінується кухарями, тому що дозволяє нарізати продукти максимально дрібно та безпечно. У мисливській справі такий тип заточування також цінується, але значно менше. Це пов’язано з тим, що у мисливському напрямку фактично немає причин нарізати щось максимально тонко.