Ножі для кухні – який вибрати? Фото огляд моделей та новинок, поради щодо вибору виробника та заточування ножів

Ножі для кухні — ТОП-10 найкращих моделей з оглядом новинок та порадами, який краще вибрати (130 фото)

Ринок заполонений різноманітними моделями ножів відомих брендів, які не встигли увійти в лідери виробників.

Серед такої різноманітності хочеться придбати для кухні якісний, багатофункціональний набір ножів, адже він є найголовнішим елементом у кухарській справі.

Ознайомившись із цією статтею та зваживши всі за і проти, можна вибрати ножі тієї фірми, яка і за ціною, і за функціоналом оптимальна.

Трохи історії

Людина користується ножем ще з часів палеоліту (кам’яної доби). Про це свідчу розкопки. Тільки перші різальні інструменти робилися з каменю, вулканічного скла, кістки тварини, бамбука.

Такі ножі були досить непоганими для рівня розвитку. А металеві з’явилися відразу, як тільки з’явилося ковальське мистецтво. Майстри ковальства не відразу дійшли до того, що ножі мають спеціалізуватися за категоріями.

З розвитком технологій удосконалюється і дизайн моделей, і зручність рукоятки, і сплав.