Як вибрати аерогриль
Визначтеся з якою метою використовувати цей прилад. А також: які страви ви будете готувати, можливо вам знадобляться додаткові функції або висока потужність. Перед тим, як піти за покупкою, обміркуйте всі ці питання.
- Перш за все, при виборі аерогрилю вам необхідно дивитися на характеристики.
- Перше, на що слід звернути увагу – потужність. Від потужності залежить швидкість приготування їжі, і ще кілька функцій, які зможе вибрати ваш прилад.
- Найкращий варіант – від 1300 до 1500 Вт. Такий прилад легко підсмажити вам м’ясо, спекти щось або погасять овочі.
- Тому необхідно дивитися на нагрівальний елемент. Він знаходиться у кришці аерогрилю.
У сучасних типах використовують 3 види нагрівального елемента:
- ТЕН. Він представлений тонкою вигнутою металевою трубкою, всередині якої розташований дріт. При дії струму вона нагрівається та продукує тепло. Переваги такого нагрівального елемента – високий термін служби та досить висока міцність.
- Галогеновий. Це подібність до світлового приладу. Єдина перевага – мінімальне досягнення робочої температури. Не є міцним, дуже легко розбити, а також на поверхні неякісні ґрати, які будуть накопичувати на собі жири та погіршувати роботу.
- Карбоновий. Зовні схожий на галогеновий, але у своїй будові має більш товсту спіраль із вуглецевого матеріалу.
Також цей вид відрізняється за низкою переваг:
- Висока енергоефективність;
- Менше енерговитрати;
- Високий термін експлуатації;
- Точне налаштування температури;
Кожен аерогриль має свою мінімальну та максимальну температуру нагрівання. Мінімальні значення рахуються від 60 до 120. Максимальні значення температури бувають від 200 до 250.
Залежно від кришки бувають два варіанти:
- Знімна кришка
- На кронштейні
Варто вибирати з особистих переваг.