Види пристроїв
Основні види йогуртниць – термос та йогуртниця з постійним нагріванням.
- При різновиді термос контейнер або склянки нагріваються рівномірно, коли температура досягає шістдесяти градусів йогуртниця вимикається.
- Потім тепло зберігається і корисні бактерії розмножуються у сприятливому для них середовищі.
- Така модель йогуртниці може бути дорожчою, але час приготування продукту не займе більше, ніж п’ять годин.
- При пристрої з постійним нагріванням температура досить швидко сягає сорока градусів, а потім підтримується на такому рівні до вимкнення.
- Перевагою можна вважати можливість використовувати ємності, які не йшли в комплекті з йогуртницею.
Недоліки – це відсутність функції автоматичного відключення пристрою, продукт швидко нагрівається, що перешкоджає створенню сприятливого середовища для корисних бактерій, у результаті продукт є досить гарячим.