Змішувач для кухні: огляд кращих змішувачів з порадами Як вибрати фото новинок з цікавим дизайном

Як вибрати змішувач для кухні? Огляд найкращих виробників, характеристики, реальні фото в дизайні інтер’єру

Змішувач – один із обов’язкових видів сантехнічного обладнання, який має бути присутнім на кожній кухні.

Використовується для зручного змішування гарячої та холодної води, регулювання потоку. Може виконувати додаткові функції, наприклад, подавати очищену питну воду через спеціальний фільтр.

Існує досить багато видів змішувачів, що відрізняються конструкцією, матеріалами виготовлення, функціональністю та іншими параметрами.

Класифікація кухонних змішувачів

Залежно від способу регулювання потоку крани-змішувачі для кухні діляться на такі види:

  • Одноважільні. Оснащуються одним важелем для перекриття води та регулювання потоків. Зручні та прості в експлуатації.
  • Двовентильні. Мають 2 окремі вентилі для холодної та гарячої води. Менш зручні у використанні через необхідність регулювання двома важелями, тому поступаються популярністю одноважільні моделі. Але така сантехніка краще вписується в інтер’єри класичних стилів.
  • Безконтактні. Найсучасніше рішення. Оснащені сенсором, що автоматично включає і відключає подачу води. Досить просто піднести руки або предмет під вилив, і вода поллється автоматично.Більш зручні, оскільки не потрібно торкатися сантехніки.


















Одноважільні змішувачі поділяються на такі підвиди:

  • Шарові. Перекриття та відкриття води відбувається за допомогою сталевої кулі, що рухається важелем.
  • З картриджами. Функцію запірного елемента виконує спеціальний картридж, що складається із двох пластин.