Мийки з нержавіючої сталі: інструкція, як вибрати. Реальні фото приклади

Мийки з нержавіючої сталі: плюси та мінуси, опис всіх різновидів + поради, яку вибрати

Щоб кухня була зручною та красивою, а процес миття посуду був приємним, треба вибирати мийку відповідно до розміру, стилю та інтер’єру кухні.

Привабливий зовнішній вигляд та функціональність миття забезпечать комфорт не тільки при миття посуду, але й при приготуванні їжі.

Одним із представників подібних виробів є популярна нержавіюча сталь, здатна прикрасити будь-яку кухню.

Позитивні якості та недоліки нержавіючої сталі

Мийка з нержавіючої сталі має такі переваги:

  • Доступна ціна;
  • Має бактерицидні властивості;
  • Не чутлива до агресивних середовищ;
  • Не вимоглива до догляду. Можна мити простими побутовими засобами;
  • Різноманітний асортимент;
  • Не іржавіє;
  • Витримує високі температури, не боїться відкритого вогню, на її поверхню можна ставити розжарений метал;
  • Високий рівень міцності;
  • Компенсує удари при падінні посуду на дно з невеликої висоти. Тому посуд залишається цілим;
  • Довговічна (більше 20 років). Встановлюється один раз і на все життя. Миття не тріскається, не обсипається. Подряпини можна відполірувати простими засобами;
  • Безпечна для здоров’я людини, а при утилізації не завдає шкоди природі.

При всіх перевагах виробу, не можна не відзначити наявні недоліки:

  • Висока електропровідність, що вимагає обов’язкового заземлення для забезпечення безпеки;
  • Шумне падіння води та гуркіт при дотику посуду. Зменшити шум можна за допомогою спеціальної підкладки на дно раковини.

На ринку з’явилися мало галасливі моделі. Шум у них пригнічується кріпленням спеціальних пластикових або гумових накладок;

  • На блискучій поверхні залишаються сліди від бризок;
  • Найчастіше срібний колір, а золото і бронза зустрічаються рідко;
  • Невелика глибина штампованої раковини (не більше 20 см);
  • З’являються подряпини, які згодом стають помітними;
  • Під важкою вагою можливе прогинання (деформація).