Мийки з нержавіючої сталі: плюси та мінуси, опис всіх різновидів + поради, яку вибрати
Щоб кухня була зручною та красивою, а процес миття посуду був приємним, треба вибирати мийку відповідно до розміру, стилю та інтер’єру кухні.
Привабливий зовнішній вигляд та функціональність миття забезпечать комфорт не тільки при миття посуду, але й при приготуванні їжі.
Одним із представників подібних виробів є популярна нержавіюча сталь, здатна прикрасити будь-яку кухню.
Позитивні якості та недоліки нержавіючої сталі
Мийка з нержавіючої сталі має такі переваги:
- Доступна ціна;
- Має бактерицидні властивості;
- Не чутлива до агресивних середовищ;
- Не вимоглива до догляду. Можна мити простими побутовими засобами;
- Різноманітний асортимент;
- Не іржавіє;
- Витримує високі температури, не боїться відкритого вогню, на її поверхню можна ставити розжарений метал;
- Високий рівень міцності;
- Компенсує удари при падінні посуду на дно з невеликої висоти. Тому посуд залишається цілим;
- Довговічна (більше 20 років). Встановлюється один раз і на все життя. Миття не тріскається, не обсипається. Подряпини можна відполірувати простими засобами;
- Безпечна для здоров’я людини, а при утилізації не завдає шкоди природі.
При всіх перевагах виробу, не можна не відзначити наявні недоліки:
- Висока електропровідність, що вимагає обов’язкового заземлення для забезпечення безпеки;
- Шумне падіння води та гуркіт при дотику посуду. Зменшити шум можна за допомогою спеціальної підкладки на дно раковини.
На ринку з’явилися мало галасливі моделі. Шум у них пригнічується кріпленням спеціальних пластикових або гумових накладок;
- На блискучій поверхні залишаються сліди від бризок;
- Найчастіше срібний колір, а золото і бронза зустрічаються рідко;
- Невелика глибина штампованої раковини (не більше 20 см);
- З’являються подряпини, які згодом стають помітними;
- Під важкою вагою можливе прогинання (деформація).