Кутне планування кухні
Планування кутової кухні – це найбільш універсальний спосіб розміщення кухонних меблів. Фактично він підходить для будь-якого приміщення. Але найчастіше він застосовується на кухнях середнього розміру (8-10 кв. м), що формою наближаються до квадрата.
Плюси:
- Кутне розташування гарнітура залишає достатньо місця для обідньої зони;
- Легка реалізація «правила робочого трикутника» — розташування кухонних меблів на плані вже має трикутну форму, і вписати в неї техніку не важко;
- Достатня площа зон приготування їжі, місць зберігання та розміщення техніки;
- Легкість планування кухні з розділенням її на 2 кутові зони: робочу та вітальню з диваном та обіднім столом.
Мінус:
- Віднімає більше простору, ніж лінійне планування;
- Не підходить як для занадто вузьких, так і для занадто широких просторів;
- Не вписується в кухні з нішами, виступами та не надто рівними стінами;
- При такому розміщенні меблів у кутові шафи необхідно встановлювати спеціальну дорогу фурнітуру; без неї місце в кутах просто пропадатиме.