Види аерогрилю
Бують два види:
- Побутові;
- Професійні;
Ці види відрізняються один від одного:
- За обсягами колби;
- Потужність;
- Функціональністю;
Основні призначення прилад призначений для:
- Розморожування їжі;
- Підігрівання їжі;
- Випічки;
- Запікання;
- Гриль;
- Копчення;
- Сушіння фруктів;
- Томлення;
- Готування дієтичної їжі;
Також, у цьому приладі можна робити стерилізацію посуду та заготовок на зиму.
Принцип приготування їжі в аерогрилі є досить простим. У колбу закладаються і інгредієнти, вибираєте потрібний режим, встановлюєте температуру, закриваєте кришку і чекаєте потрібний час. При приготуванні ви не відчуватимете запахів, диму або пари.
Позитивні якості та недоліки аерогрилю
Плюси:
- Можливість приготування трьох страв одночасно (для цього вам достатньо буде поставити кілька ємностей);
- Можливість приготування їжі без використання олій;
- Немає запахів смаження та диму;
- Прилад готує сам, не вимагаючи вашої участі. Достатньо буде поставити певну програму;
Окрім плюсів, існують також і мінуси:
- Витрата на енергоспоживання;
- Процес приготування їжі довше, ніж на звичайній плиті;
- Необхідно захищати дітей від гарячої колби, яка нагрівається в процесі приготування;
У багатьох аерогриль у повсякденному житті замінює кухонну плиту та духову піч.