Як вибрати аерогриль: поради експерта, рейтинг найкращих моделей аерогрилю 2025 року

Види аерогрилю

Бують два види:

  • Побутові;
  • Професійні;

Ці види відрізняються один від одного:

  • За обсягами колби;
  • Потужність;
  • Функціональністю;

Основні призначення прилад призначений для:

  1. Розморожування їжі;
  2. Підігрівання їжі;
  3. Випічки;
  4. Запікання;
  5. Гриль;
  6. Копчення;
  7. Сушіння фруктів;
  8. Томлення;
  9. Готування дієтичної їжі;

Також, у цьому приладі можна робити стерилізацію посуду та заготовок на зиму.

Принцип приготування їжі в аерогрилі є досить простим. У колбу закладаються і інгредієнти, вибираєте потрібний режим, встановлюєте температуру, закриваєте кришку і чекаєте потрібний час. При приготуванні ви не відчуватимете запахів, диму або пари.











Позитивні якості та недоліки аерогрилю

Плюси:

  • Можливість приготування трьох страв одночасно (для цього вам достатньо буде поставити кілька ємностей);
  • Можливість приготування їжі без використання олій;
  • Немає запахів смаження та диму;
  • Прилад готує сам, не вимагаючи вашої участі. Достатньо буде поставити певну програму;

Окрім плюсів, існують також і мінуси:

  • Витрата на енергоспоживання;
  • Процес приготування їжі довше, ніж на звичайній плиті;
  • Необхідно захищати дітей від гарячої колби, яка нагрівається в процесі приготування;

У багатьох аерогриль у повсякденному житті замінює кухонну плиту та духову піч.