Зберігання на кухні (115 фото найкращих ідей): корисні поради, як організувати кухонний простір

Зберігання на кухні: корисні поради, як зберігати речі на кухні (115 фото). Найкращі ідеї, системи та ефективні рішення

Правильно організоване зберігання на кухні дозволяє раціонально використовувати простір та економити дорогоцінні метри.

Як правило, метражі кухонь рідко бувають більшими, тому багато хто прагне максимально звільнити простір, використовуючи такий метод, як організація зберігання на кухні. Вона включає впорядкування всіх предметів – начиння, провізії та меблів для зручнішого використання.

Система розумного зберігання для кухні

Майже всі господині знають, що мінімальна кількість відкритих поверхонь дозволяє підтримувати повний порядок на кухні. Закриті системи зберігання є більш актуальними, тому що з їх допомогою створюється візуальна чистота в кожній кімнаті.






Сучасна система розумного зберігання має такі переваги:

  • Дозволяє раціонально використовувати площу
  • Відрізняється практичністю та компактністю
  • Вміщує велику кількість предметів
  • Робить інтер’єр більш красивим та функціональним

Розумне зберігання – це зручне зберігання, воно передбачає вільний доступ до всіх предметів.

Особливості зручного зберігання

Насамперед, необхідно навести лад на всій кухні. Для початку потрібно відсортувати начиння та посуд, а також інші прилади та предмети. Виберіть найбільш зручні місця для їх зберігання, це можуть бути ящики, полиці та органайзери.






Не варто тримати на кухні надто багато посуду, якщо ви не користуєтеся будь-якими предметами, їх потрібно прибрати в комору. Залишайте на кухні тільки ті предмети та посуд, якими ви дійсно користуєтеся.

Варто пам’ятати про те, що важкі предмети зберігаються на нижніх полицях і шафах, а легші – на верхніх полицях і навісних шафах.

Зберігання в шафах на кухні – це найпоширеніший спосіб сховати посуд та інше начиння. Робоча зона для приготування їжі повинна бути вільна від зайвих елементів, що менш заставлені поверхні, тим краще і зручніше.






  • У робочій зоні повинні бути предмети, які використовуються найчастіше.
  • Для столових приладів складно знайти зручніше місце, ніж висувні ящики, а сотейники та сковорідки краще зберігати у підвішеному стані на стіні, так вони займають набагато менше вільного місця.
  • До того ж, це найкращий спосіб зберігання каструль на кухні, які є досить об’ємним та громіздким посудом.