Як вибрати вок – проста інструкція з вибору вок-сковорідки, огляд матеріалів та варіантів застосування

Електричні око

Електричні моделі, що відносно недавно з’явилися на ринку кухонних гаджетів, мають великий перелік переваг. Їх варто розглядати окремо, у відриві від класичного посуду.

Електричний вок за своєю сутністю є сковородою із вбудованим нагрівальним елементом. Вок легко і швидко розігрівається, але температура ніколи не перевищить необхідного максимуму: температура контролюється електронікою.






Кілька режимів приготування допомагають у процесі приготування їжі навіть недосвідченим користувачам, а саму чашу можна зафіксувати на підставці, щоб вона не зміщувалася при помішуванні.

Форма чаші

Визначивши найбільш підходящу вам варіацію матеріалу, потрібно визначити форму ока, найбільш підходящу під ваші потреби.

  • Якщо кухня оснащена звичайною газовою плитою, можна брати класичну напівсферу.
  • У цьому випадку варто заздалегідь купити спеціалізовані кільця, що утримують вок над вогнем, інакше в процесі приготування необхідно буде не тільки перемішувати продукти у вічі, а й утримувати посуд на вазі.

Власникам електричних або індукційних плит варто звернути увагу на стійкіші варіації з плоским дном.