Яка температура має бути в холодильнику: налаштування режимів зберігання продуктів

Яка температура в холодильнику для зберігання

Температура в холодильнику для зберігання продуктів відрізняється залежно від типу продуктів, моделі холодильника, зони холодильної камери.

Вважається, що показник робочої температури для холодильної камери становить близько +4℃.

Виділяють кілька зон холодильної камери. Кожна полиця є окремою температурною зоною.

  • Принцип такий: Градус підвищується на кожній наступній полиці.
  • Полиця, яка є найближчою до морозильної камери (зона свіжості) — найхолодніша.










На середніх полицях підтримується середня температура. Максимальна температура на полицях дверцят.

  • Зона свіжості. Температура +2. Тут слід зберігати такі продукти: яйця, рибу, м’ясо, молочні продукти, зелень, овочі.
  • Наступна полиця – зона з температурою до +4℃. Призначена для продуктів, які будуть незабаром приготовлені.
  • Середня зона для готових страв, які зберігаються при температурі до +6.
  • Контейнери висувні створені для продуктів, які не терплять низьких температур. Для овочів та фруктів оптимальна температура становить +8.

Принцип збільшення градусів залишається незмінним і на дверцятах холодильника. Але крім цього температура на полицях дверцят вище на пару градусів відповідних їм полиць холодильної камери. Досягає +10 – +12. На дверцятах слід зберігати соки, води, кетчуп, майонез.

У холодильнику крім продуктів також зберігають медикаменти. Медикаментам приділяється одна полиця, як правильно. Це не правильно. Температура зберігання медикаментів відрізняється. Для медикаментів підійдуть різні полиці дверцят.