Яка має бути температура в морозилці
Деякі продукти не можуть зберігатися у холодильній камері. Для їх збереження потрібні нижчі температури. До них відносяться, наприклад, морозиво, сирі напівфабрикати, заморожені ягоди та зелень тощо.
Для морозилки холодильника температура повинна бути в межах від -18℃ до -24℃. Деякі моделі заморожують продукти і при температурі -30 Ця екстремальна цифра непрактична для побутового використання. Позначка -24 вважається прийнятною для швидкого заморожування.
- Протирічним є судження: що нижча температура заморозки, то довше збережеться продукт. Частка правди у цьому судженні є.
- З одного боку, за більш низьких температур процеси розкладання практично зупиняються.
- З іншого боку, різним категоріям продуктів потрібна різна температура.
- Відповідно, тривалість терміну зберігання також відрізняється залежно від типу продукту.
- Продукт, навіть перебуваючи у морозильній камері, не може бути свіжим кілька років. Кожен продукт має встановлені терміни зберігання.
- Наприклад, сире м’ясо буде придатним для споживання навіть після 4-6 місяців заморозки.
Заморожування дозволяє зберегти свіжість продукту на більш тривалий термін, ніж холодильна камера. У функціональності полягає їхня принципова різниця. Через 5 днів сир у холодильній камері зіпсується, у морозильній він може залишатися свіжим протягом місяця.
Важливо: Крок зміни температури терморегулятора морозильної камери становить 6 градусів.