Мінус обстановки
При всіх очевидних плюсах слід згадати про недоліки:
- Пряма розстановка не дозволяє використовувати золоте правило робочого трикутника, коли холодильник, плита та мийка розташовуються за два кроки один від одного. На переміщення від одного кінця кімнати до іншого витрачається багато сил і часу;
- Маленькі прямі кухні грішать нестачею корисного місця стільниць. Збільшення розмірів гарнітури, якщо дозволяє кімната, призводить до нескінченного метання вздовж лінії плити та холодильника.
Важливо: Ретельно продумані деталі, фасад і колір дверцят, коробочки для зберігання спецій створять необхідний затишок та підвищать функціональність.
Як правильно розставити меблі
Практичним шляхом визначено, що найкомфортнішою є лінія меблів від 2,5 метрів. Менше або надто довга смуга завдадуть більше клопоту, ніж користі та зручності. Потрібно буде відмовлятися від звичних, практичних речей або витрачати зайву енергію.
Будь-яке планування починається з установки миття. Добре, якщо вихід комунікацій співпадає з планом та влаштовує. В іншому випадку точку переносять в інше місце: у кут, на острів, зміщують. Між плитою та раковиною має бути проміжок від 50 см. Найкраще розмістити її посередині.
Для підвищення функціональності можна використовувати деякі хитрощі:
- Заповнити весь вільний простір всілякими скриньками, шафами, полицями, рейлінгами;
- На етапі підготовки накреслити план із зазначенням розмірів меблів, площі, комунікацій, розташуванням розеток, світильників. Схема дозволить оцінити переваги розміщення та усунути недоліки до початку ремонту;
- Біла пряма кухня завжди буде у виграші через приплив світла, візуального розширення простору, відчуття чистоти, що для приміщення, де готують, важливо. Популярністю також користуються фасади «під дерево» з глянсовою поверхнею однотонних кольорів.