Як вибрати вок – проста інструкція з вибору вок-сковорідки, огляд матеріалів та варіантів застосування

Розмір око

Будь-який посуд, що купується, повинен підходити під потреби кухаря: чим більше діаметр око, тим більше порцій одночасно в ньому можна приготувати.

Немає сенсу брати вок великого розміру для готування на невелику сім’ю, так само помилковим буде й придбання надто маленького варіанту.

  • Для правильного підбору розміру потрібно враховувати кількість порцій їжі, які зазвичай готуються в сім’ї на один прийом їжі.
  • На 1 порцію оптимальним буде вок з діаметром дна 15-20 сантиметрів; на 2 – 20-28 сантиметрів; на 3-5 – 30-38 см; на 6-10 порцій – 40-50 сантиметрів.






Додаткова комплектація

Гола продаються як окремо, так і в комплекті з додатковими аксесуарами. Новачку, що тільки осягає ази східної кухні, варто звернути увагу саме на комплектні варіанти, досвідчений кухар може зібрати набір під свої бажання і потреби.

Особливу увагу професійні кухарі рекомендують звертати на наявність цих елементів:

  • Грати. Наявність грат дозволяє готувати окремі елементи страви на пару, або готувати відразу дві страви одночасно.
  • Кришка. Банальна кришка дозволяє використовувати вок для варіння або гасіння, але вона має ідеально підходити за розмірами до самого око.
  • Бамбуковий вкладиш.Традиційний елемент око, що зберігся протягом століть у практично незмінному вигляді. З його допомогою можна готувати на пару великий обсяг продуктів.

Вірне оснащення кухні – перший крок до смачної та здорової їжі.

Вок є не тільки багатофункціональним посудом, що дозволяє виконувати найскладніші східні страви, а й справжньою окрасою будь-якої кухні. А як правильно його підібрати – ви тепер знаєте.