Чим шкідлива харчова міль
Літаюча міль не є небезпечною. Шкода від неї виражається наступним:
- Може потрапити у їжу. Така їжа непридатна для вживання.
- Личинки забруднюють продукти.
- Загроза розповсюдження інфекції. Забруднена їжа може спричинити алергію, призвести до кишкових розладів або інтоксикації.
- Поява молі викликає думки про наявність паразитів у їжі. Такі думки загрожують психологічним дискомфортом.
Як виявити
Якщо на кухні з’явилися неприємні сусіди, що летять, то треба починати ревізію продуктових запасів. Для того, щоб позбутися комах, треба переглянути крупи та постаратися виявити гніздо.
На фото харчової молі можна побачити, де і в який спосіб вона влаштовує свої гнізда. Вони сконцентрована майбутня армія дорослих особин. При візуальному огляді у дрібних крупах або борошні треба звернути увагу на грудочки та катишки.
У злакових культурах та іншій бакалеї можуть зустрічатися фрагменти, переплетені тонкими павутинками. У таких грудках розташовуються личинки.
Дрібних гусениць можна знайти на стінках ємностей, де зберігаються продукти.
Харчова міль на кухні воліє гніздитися:
- В ємностях та пакетах з крупами та макаронними виробами;
- У хлібницях;
- У банках для зберігання негострих спецій;
- В упаковках із цукром або борошном.