Думка про прилад
Справжні гурмани стверджують – тиск часник не порівняти за ароматом і віддачею смаку з нарізаним або протертим овочом. Прес для часнику головний помічник господині. Навіть кулінар-початківець помічав, відмінність смакових якостей давленого і рубаного продукту.
- Перший варіант дає ніжний смак та невелику гостроту страві.
- Другий – підходить любителям гостріших страв.
Думки про те, купити прес для часнику або відмовитися від покупки на користь блендера, розходяться у професійних кухарів. Відомий кухар Ентоні Бурден стверджує, що часникові пристрої є <>.
Видання не залишилися осторонь і внесли свій внесок в обговорення цього питання. Журнал Cooks ILLustrated пише: <>.
Вибираємо часнодавилку
Як правило, покупець обирає прес для часнику за відгуками. Але як кажуть: <>. Часник може бути абсолютно будь-якого виробника з ціновою категорією від економа до преміум. Але це ніяк не вплине на зручність користування приладом. Поради при виборі часнику:
- Матеріал виготовлення предмета або його складових частин повинен містити нержавіючий метал;
- Переглянути матеріал виготовлення контейнера пристосування (екологічно безпечний сплав);
- Перевірити на відсутність простору між краями плити та стінками ємності (для преса з важелем);
- Помістити пристрій у долоню. Якщо немає дискомфорту, це означає правильний прилад;
- Перевірити прилад на наявність виступів (їх бути не повинно).