Як вибрати вок – проста інструкція з вибору вок-сковорідки, огляд матеріалів та варіантів застосування

Чугун

Чавунні око без найменших проблем витримують високі температури, мають високу міцність, утримують жар протягом тривалого часу. Їх можна використовувати як на відкритому вогні, так і будь-яких типах кухонних плит.

До мінусів цього матеріалу можна віднести його довге попереднє нагрівання перед початком приготування їжі – чавун розігрівається абсолютно рівномірно, але дуже повільно.

Виробники посуду випускають воки у двох форматах: з тонкими стінами, товщиною до 3 мм, та товстостінні, до 9мм. Тонкі чавунні око використовуються для швидкої обсмажування овочів та м’яса, а товсті – для гасіння та варіння.

Алюміній

Алюмінієві очі виділяються серед інших неймовірно естетичним зовнішнім виглядом і низькою вартістю.

  • До їх незаперечних плюсів належить низька вага таких воків, їх швидке розігрів і зручність у використанні.
  • До мінусів відноситься неможливість використання на відкритому вогні через нездатність витримувати високі температури, а також слабка зносостійкість.