Як вибрати вок – проста інструкція з вибору вок-сковорідки, огляд матеріалів та варіантів застосування

Вуглецева сталь

Саме око з вуглецевої сталі мають максимальне поширення на сучасних кухнях. Сталевий посуд відрізняється довговічністю, швидко нагрівається і остигає, має комфортну для роботи вагу і може використовуватись на будь-яких джерелах нагріву.

Будь-який новий вок необхідно «відкрити», провівши перед першим приготуванням їжі процедуру загартовування, але саме сталевий посуд найбільш примхливий до помилок під час попередньої підготовки.







Кераміка

Керамічні око заробили безліч позитивних відгуків. Вони легко витримують перепади температур, швидко розігріваються, найкраще підходять для взаємодії з електроплитами.

  • До мінусів керамічних воків можна віднести їхню слабку ударостійкість та високу вартість.

Найкраще ці воки підходять для смаження у фритюрі та варіння супів, а ось страви стир-фрай на них готувати категорично не рекомендовано.