Як вибрати вок – проста інструкція з вибору вок-сковорідки, огляд матеріалів та варіантів застосування

Нержавіюча сталь

Професійні кухарі для роботи на ресторанній кухні найчастіше віддають перевагу саме очам з нержавіючої сталі.

Продукти, що проходять термообробку в сталевих воках, зберігають максимум корисних речовин, практично не втрачаючи натурального смаку та виду. Віки з нержавіючої сталі довговічні та практичні, єдиний їхній мінус – відсутність антипригарних властивостей.

Види покриттів

Підсумки експлуатації око залежать не тільки від основного матеріалу, але і від того, чим буде покрита основна робоча сторона посуду. Вибираючи вок, варто враховувати і властивості, що даруються та покриттям.

Нижче описані найпоширеніші сучасні покриття та їх вплив на процес приготування їжі.

Тефлон

Тефлон забезпечує високому антипригарні властивості, він здатний витримати вплив лугів і кислот. Але не можна перегрівати посуд із цим покриттям – це призведе до виділення токсичних речовин.

Власникам око не можна користуватися металевими інструментами, щоб уникнути пошкодження покриття – всі аксесуари повинні бути виготовлені з дерева або пластику.