Види планувань
Лінійне планування. За такого планування весь гарнітур встановлюється вздовж однієї стіни. Так буде зайнята лише одна стіна і залишиться достатньо місця для розміщення столу та стільців. Для правильного розташування робочої поверхні не варто забувати про крокову доступність та питання «розриву» робочих зон.
Паралельний або двох лінійний тип. При цьому способі планування кухонний гарнітур розташовується біля двох стін, що знаходяться паралельно один до одного. Для повної можливості відкривати всі шафи та духовку, відстань між двома сторонами має бути не меншою за 1.2 метри.
Кутне планування. Кутове планування має два типи – Г-подібне та П-подібне. При Г-подібного планування гарнітур встановлюється вздовж двох кутових стін.П-подібна, коли кухонний гарнітур розташовується вздовж трьох стін.
Острівне планування. Для такого способу мінімальна площа кухні – 20 кв. Робоча зона при острівному плануванні знаходиться в центрі кухні. Як такий «острів» використовується обідній стіл, стільниця тощо.